Big Green Egg It's Springtime

De Big Green EGG heeft op zich niet heel veel onderhoud nodig.

Hieronder en enkele tips en tricks hoe je aan de slag moet.

Ontdek hier onze accessoires

Vilt vervangen:

Je Big Green Egg behoeft weinig onderhoud maar het is altijd goed om deze in top-conditie te houden, zodat je EGG optimaal presteert. Als het vilt erg dun is geworden, is het tijd om deze te vervangen. Deze how-to video legt het je stap voor stap uit!

 

Je ConvEGGtor schoonbranden:

Schoonbranden van keramische onderdelen op extreem hoge temperaturen is niet nodig. Wel is het nuttig soms op gematigde temperatuur je convEGGtor of Baking Stone, ook wel pizzasteen genoemd, schoon te branden. Deze how-to video legt het je stap voor stap uit!

 

De rEGGulator:

De rEGGulator behoeft weinig onderhoud maar het is altijd goed om deze in top-conditie te houden, zodat je EGG optimaal presteert. Hier dus wat tips voor het schoonmaken en goed houden van de rEGGulator, de temperatuurregelaar bovenop de Big Green Egg.

 

Schoonbranden keramiek:

Hoe brand je de Big Green Egg schoon? Of is schoonbranden op hoge temperaturen eigenlijk wel nodig? Nee, heel heet schoonbranden van de Big Green Egg op extreem hoge temperaturen is niet nodig. Het keramiek hoeft niet wit gebrand te worden. Sterker nog, en kan onnodige slijtage veroorzaken. Wel is het nuttig soms op gematigde temperatuur je EGG schoon te branden. Deze how-to video legt het je stap voor stap uit!

 

Binnenkant van je EGG:

Hoe onderhoud je de binnenkant van de Big Green Egg? Deze how-to video legt het je stap voor stap uit! De Big Green Egg behoeft weinig onderhoud maar het is altijd goed om deze in top-conditie te houden, zodat hij optimaal presteert. Dus periodiek de binnenkant wat schoonmaken, checken en onderhouden is altijd een goed idee!