Wij zijn Big Green Egg

Noem ons foodies, ‘food freaks’ of culinaire hedonisten: wij geloven gewoon dat het leven goed smaakt en dat onze zintuigen een geschenk zijn om met volle teugen van dat leven te genieten.

 

De Big Green Egg roots

De roots liggen in Amerika. De Big Green Egg was de eerste moderne kamado die daar op de markt kwam en is daarmee het origineel. Sinds de lancering in 1974 in Atlanta, Georgia hebben we meer dan 40 jaar de tijd gehad om onze EGG te perfectioneren. Al vormt de combinatie van een eeuwenoude Aziatische ontdekking en innovatieve technologie (deels van NASA) nog steeds de basis van ons succes.

De Big Green Egg voldoet aan de allerhoogste kwalitatieve standaard en in het productieproces doen we dan ook geen enkele concessie. Niet in het keramiek dat we gebruiken, niet in de tijdsduur van het hele productieproces en ook niet in de keuze van de fabriek waar we mee samenwerken.

Waar wordt de EGG gemaakt?

Zo wordt al ruim 25 jaar lang elke Big Green Egg in een high-tech fabriek in Mexico gemaakt (en dus niet in China zoals sommigen beweren, dat ligt echt heel ergens anders). Bij deze fabriek (Daltile) werken uitsluitend vakmensen die gespecialiseerd zijn in het werken met keramiek dat op zeer hoge temperaturen gebakken moet worden. We zijn er trots op dat wij een exclusief contract met Daltile hebben, waardoor zij enkel en alleen kamado’s produceren voor Big Green Egg. Zo blijft het productieproces net zo geheim als de formule van Coca-Cola.

Voor ons is het ook een grote meerwaarde dat Daltile een ISO 9001 certificering heeft waardoor alle processen worden vastgelegd en de kwaliteit van elke fase traceerbaar is. Elke EGG wordt aan een grondige eindinspectie onderworpen en alleen 100% perfecte exemplaren verlaten de fabriek. Dit is ook de reden waarom wij een beperkte levenslange garantie op ons keramiek durven af te geven.

Onze samenwerking met Daltile in Mexico is een van de dingen die Big Green Egg uniek maakt. Het past bij ons streven naar het allerbeste. Kwaliteit verloochent zichzelf namelijk nooit.

 

Modellen

Met 7 verschillende modellen is er een Big Green Egg voor elke levensstijl én gelegenheid. In de tuin, op het terras of op locatie: met een EGG geniet je het hele jaar door van de lekkerste smaken! Mooi gegrild, zeer mals vlees, gerookte vis of vis in zoutkorst, winterse stoofpot, knapperige pizza’s, delicate desserts en gegrilde groenten: de mogelijkheden met een Big Green Egg zijn eindeloos.
Kies het model dat het beste bij je past

Mini

De Big Green Egg Mini is het kleinste en lichtste lid van de Big Green Egg-familie. Hij is ideaal om mee te nemen naar de camping, boot of picknick. Of om thuis gewoon direct op tafel te zetten.

.

MiniMax

Zijn formaat is misschien niet indrukwekkend, maar dat maakt de Big Green Egg MiniMax ruimschoots goed met zijn prestaties. De MiniMax is het nieuwste lid van de Big Green Egg-familie en het compactste model wat we hebben.

Small

Is outdoor cooking het voorrecht van mensen met een tuin? Nee hoor! De Big Green Egg Small is de favoriete huisgenoot van stadsmensen met een balkon of kleine patio.

Medium

De Big Green Egg Medium is compact genoeg om te passen in een kleine stadstuin, patio of op een balkon, maar groot genoeg om voor 6 tot 8 personen op te grillen, roken, stoven of bakken.

Large

De Big Green Egg Large is het meest populaire model in de Big Green Egg-familie. Op het kookoppervlak van de Large maak je met gemak al jouw favoriete gerechten én die van familie en vrienden. Tegelijk als dat moet, want op de Large heb je genoeg ruimte om voor 8 personen te koken. Met al die ruimte bereid je op de Large ook heel makkelijk complete driegangenmenu’s.

.

XLarge

Heb je een grote familie en/of vriendengroep? Of kook je professioneel, bijvoorbeeld als cateraar voor grote groepen? Dan is de Big Green Egg XLarge jouw partner in crime. Deze multitasker heeft een rooster dat ruim 1/3e groter is dan dat van de Large. Hierdoor kun je grote gezelschappen tegelijk laten genieten van smaakvol gegaarde ingrediënten en gerechten.

XXLarge

Groot, groter, grootst. De Big Green Egg 2XL is het grootste lid van de Big Green Egg-familie en de grootste kamado die op de markt verkrijgbaar is. Alles aan dit model is indrukwekkend: het gewicht (170 kilo), de omvang, de hoogte (1 meter zonder EGG Nest) en het kookoppervlak (ruim 0,4 m2). De 2XL is in alles een echte eyecatcher.

The original kamado since ’74

Big Green Egg Mini

De Big Green Egg Mini is het kleinste en lichtste lid van de Big Green Egg-familie. Hij is ideaal om mee te nemen naar de camping, boot of picknick. Of om thuis gewoon direct op tafel te zetten. Maar om heel eerlijk te zijn: als je dit model EGG hebt, ga je waarschijnlijk nooit meer ergens heen zonder hem mee te nemen. Dankzij zijn gewicht gaat het verplaatsen van de Mini heel eenvoudig. En je kunt het jezelf nog makkelijker maken door ook een EGG Carrier voor de Mini aan te schaffen.

Kook je meestal voor 2 tot 4 personen? Dan is dit reislustige lichtgewicht jouw ideale Big Green Egg-model. Of neem hem gewoon naast een groter model erbij, juist omdat hij zo makkelijk mee te nemen is! De Big Green Egg Mini wordt ook in veel professionele keukens gebruikt voor kleinere á la carte-gerechten.

Afmetingen

 • Grid diameter 25 cm
 • Oppervlak 507 cm²
 • Gewicht 17 kg
 • Hoogte 43 cm

Big Green Egg MiniMax

Zijn formaat is misschien niet indrukwekkend, maar dat maakt de Big Green Egg MiniMax ruimschoots goed met zijn prestaties. De MiniMax is het nieuwste lid van de Big Green Egg-familie en het compactste model wat we hebben. Hij is maar 7 centimeter hoger dan de Big Green Egg Mini maar heeft een veel groter kookoppervlak. En dat geeft je genoeg ruimte om voor 4 tot 6 personen te koken. Direct op tafel als je dat wil, want met een hoogte van 50 centimeter is de MiniMax een ideaal tafelmodel EGG

Op dit keramische kooktoestel bereid je grootse gerechten. En ga je erop uit? Met een gewicht van 35 kilo hoef je geen professioneel gewichtheffer te zijn om de MiniMax mee te nemen. In de standaard meegeleverde EGG Carrier is dat geen probleem! De Big Green Egg MiniMax wordt ook regelmatig in restaurants gebruikt.

Afmetingen

 • Grid diameter – 33 cm
 • Oppervlak – 855 cm²
 • Gewicht – 35 kg
 • Hoogte – 50 cm

Big Green Egg Small

 Is outdoor cooking het voorrecht van mensen met een tuin? Nee hoor! De Big Green Egg Small is de favoriete huisgenoot van stadsmensen met een balkon of kleine patio. De Small is compact en toch kook je er met gemak de sterren van de hemel op voor 4 tot 6 personen. Omdat het rooster van de Small lager ligt dan dat van de MiniMax is de Small geschikter voor grotere bereidingen, ook al hebben ze allebei een even groot kookoppervlak.

 Je kunt de Small in een EGG Nest (onderstel met wielen) zetten en zo heel makkelijk en veilig verplaatsen, maar inbouwen in een meubel of werktafel kan ook. En ook bij deze EGG heb je een ruime keuze aan accessoires: van een convEGGtor om indirect te koken tot een gietijzeren grilrooster voor het echte grilwerk. Want de Big Green Egg Small is misschien klein, hij levert wel grote prestaties!

Afmetingen

 • Grid diameter – 33 cm
 • Oppervlak – 855 cm²
 • Gewicht – 36 kg
 • Hoogte – 61 cm

Big Green Egg Medium

De Big Green Egg Medium is compact genoeg om te passen in een kleine stadstuin, patio of op een balkon, maar groot genoeg om voor 6 tot 8 personen op te grillen, roken, stoven of bakken. Met de Medium in je tuin nodig je dus heel makkelijk wat familie of vrienden uit om samen te genieten. Mede daarom is deze EGG een van onze populairste modellen.

Op de Medium past zo’n 4 tot 6 kilo vlees, dat je langzaam gaart, grilt of bakt. Maak bijvoorbeeld het populaire beer can chicken-recept, dat kan prima op de Medium! Of maak onovertroffen gerechten met verse vis, schaaldieren of groente. En met de bijpassende convEGGtor en de Baking Stone verander je de Big Green Egg Medium in een handomdraai in een pizza-oven waarin je zelf de lekkerste pizza’s maakt. Want ook al is het de Medium, hij is allesbehalve gemiddeld!

Afmetingen

 • Grid diameter 40 cm
 • Oppervlak 1140 cm²
 • Gewicht 51 kg
 • Hoogte 72 cm

Big Green Egg Large

De Big Green Egg Large is het meest populaire model in de Big Green Egg-familie. Op het kookoppervlak van de Large maak je met gemak al jouw favoriete gerechten én die van familie en vrienden. Tegelijk als dat moet, want op de Large heb je genoeg ruimte om voor 8 personen te koken. Met al die ruimte bereid je op de Large ook heel makkelijk complete driegangenmenu’s. Bouw de Large in in een (acacia) tafel of buitenkeuken, of plaats de Large in een EGG Nest en Nest Handler om hem makkelijk en veilig te kunnen verplaatsen.

Wil je het maximale uit je EGG halen? Dan is de Large ook jouw perfecte match, want het is het model waarvoor de meeste accessoires beschikbaar zijn. En daarmee zijn de mogelijkheden van deze alleskunner eigenlijk, de naam zegt het al, Large. Je gaat vanzelf een reden bedenken voor een spontane Big Green Egg-party!

 

Afmetingen

 • Grid diameter 46 cm
 • Oppervlak 1688 cm²
 • Gewicht 73 kg
 • Hoogte 84 cm

Big Green Extra Large

Heb je een grote familie en/of vriendengroep? Of kook je professioneel, bijvoorbeeld als cateraar voor grote groepen? Dan is de Big Green Egg XLarge jouw partner in crime. Deze multitasker heeft een rooster dat ruim 1/3e groter is dan dat van de Large. Hierdoor kun je grote gezelschappen tegelijk laten genieten van smaakvol gegaarde ingrediënten en gerechten. Met een kookoppervlak van 61 centimeter zijn grote stukken vlees, vis of meerdere pizza’s geen fantasie meer maar realiteit.

En is 61 centimeter nog net niet genoeg? Breid het kookoppervlak dan uit met de speciale 2 Level Cooking Grid die beschikbaar is voor de XLarge en kook op hoog niveau. En geef je de XLarge zijtafels (EGG Mates)? Dan heb je ook extra veel werkruimte naast je EGG, bijvoorbeeld voor tools en/of ingrediënten. Maar de Big Green Egg XLarge inbouwen in een (acacia) tafel of buitenkeuken kan natuurlijk ook!

Afmetingen

 • Grid diameter 61 cm
 • Oppervlak 2919 cm²
 • Gewicht 99 kg
 • Hoogte 78 cm

ACCESSOIRES

De Big Green Egg is de heilige graal voor elke food lover. En hoe vaker je hem gebruikt, hoe blijer je wordt van alle mogelijkheden, de resultaten en de reacties. Wil je de lat nog hoger leggen, nog meer kookoppervlak creëren of het jezelf makkelijker maken?

Haal dan je hart op aan onze enorme collectie met accessoires verkrijgbaar bij
Het BuitenHuis.