BRAAIMASTER

houtgestookte buitenkeuken

 

Braaimaster ®, is een unieke beleving en sfeer met de op hout gestookte buitenkeuken

De Braai is de ideale combinatie van haard en buitenkeuken.
Geïnspireerd door de manier van buiten koken en familie en vrienden ontvangen zoals men in Zuid-Afrika al generaties lang doet.

Braai de Zuid-Afrikaanse benaming voor een feestelijke barbecue.

Een feestelijke barbecue? Jazeker, want barbecueën is meer dan alleen een paar worstjes grillen, het is een sociale aangelegenheid.

Een traditionele braai is open, waarbij het vlees op houtskool wordt gegrild. Maar niet zomaar houtskool ze maken die houtskool zelf, door Sekelbos hout net zolang te branden tot het houtskool is geworden. Ook typisch aan de Zuid-Afrikaanse barbecue, is dat grote stukken vlees langzaam worden gegaard en dat er pas wordt gegeten als álles is gegrild.

Typische Zuid-Afrikaanse gerechten die zo worden bereid – oftewel braaivleis – zijn boerewors, mielies en sosatie. Boerewors is een lange, opgerolde worst, gekruid met koriander, nootmuskaat, peper en zout. Mielies zijn maïskolven. En sosatie? Dat zijn vleesspiesen, meestal met lam of schapenvlees.

De Zuid-Afrikaanse braai is zó populair, dat we in België ook vaak over een braai spreken als we gewoon op een gezellige barbecue met vrienden bedoelen. Na het barbecuen blijft de barbecue gewoon gezellig aan om als sfeerverhogend haardvuurtje te dienen.

De BraaiMaster is er in verschillende uitvoeringen Premium en Elite vrijstaand en inbouw, beide zijn verkrijgbaar in twee afmetingen 80cm en 120cm.

Premium versie 

Dit is een basis uitvoering, dubbelwandig doch zonder as en ovenlade. Hierdoor is de Premium minder hoog een heeft de Premium geen bovendeur.
De Braaimaster Premium dient in openlucht geplaatst te worden, niet onder een overkapping.

Elite versie 

 Het iets andere desing van de Elite is hoger dan de Premium waardoor hier plaats is voor een bovendeur, as- en ovenlade.
De Braaimaster Elite kan onder een overkapping geplaatst worden.