FORGED

bbq messen

 

Het merk FORGED staat voor een bijzondere en opvallende messencollectie. Door het stoere uiterlijk, mooie verpakking en de ambachtelijke wijze van vervaardiging, zal dit merk menig messenliefhebber zijn of haar hart sneller doen laten kloppen. De messen zijn volledig met de hand gemaakt, vervaardigd van Japans staal en verpakt in een gebrand houten kistje. Al deze factoren bij elkaar, in combinatie met de zeer vriendelijke aanschafprijs maken dit stuk handwerk tot een aantrekkelijk product met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Het Buitenhuis biedt diverse Forged productlijnen aan, ieder met zijn eigen kenmerkende stijl.

Olive - FORGED

Bij het ontwerpen van de Olive serie was het samenvoegen van sprekende kleuren en materialen het uitgangspunt. De combinatie van het gehamerde lemmet, de strak afgewerkte krop en het natuurlijke olijfhouten heft, maakt dit tot een prachtige serie. Een regelrechte blikvanger. 

VG10 - FORGED

Het ontwerp en design van de VG10 serie van Forged is ontstaan met inspiratie vanuit het messenland bij uitstek; Japan. Deze serie is vernoemd naar de staalsoort die is gebruikt. Het Japanse VG10 staal zorgt voor een aangename hardheid van maar liefst 60 Rockwell.

Katai - FORGED

Bij het ontwerpen van de Katai serie van Forged zijn golfachtige vormen als inspiratiebron gebruikt Dit is terug te zien in de vorm van het lemmet en hoe de vorm vervolgens doorloopt in het heft. Dit resulteert in een bijzonder en opvallend design. Het lemmet is volledig met de hand gesmeed in 5 lagen van Japans VG10 staal.

Intens - FORGED

Bij de serie Intense van Forged is een mooie combinatie qua uiterlijk toegepast. De opvallende gehamerde look is minimaal aanwezig. Ondanks dat het mes qua look en feel neigt naar een traditioneel keukenmes, heeft het wel die subtiele gesmede accenten die zo kenmerkend zijn voor Forged.

Brute - FORGED

De serie Brute van Forged is de meest uitgesproken serie, het straalt pure ambacht uit. Wat heb je nodig om een mes te maken? Kijkend naar deze serie is dat eigenlijk alleen een goed stuk goed staal, een flink hoog vuur en een gedreven smid met passie voor het vak. De Brute messen hebben een open krop, wat voor een excentrieke uitstraling zorgt.

Leather - FORGED

Het beschermen, meenemen en het onderhouden van je messen staat gelijk aan het behouden hiervan. Om hier extra aan bij te kunnen dragen, presenteert Forged nu losse lederen hoezen voor de messen. Dit zijn prachtige eye catchers om mee voor de dag te komen

Churrasco - FORGED

Churrasco is een andere benaming voor de barbecue en is oorspronkelijk ontstaan in Brazilië. Hier hebben ze het grillen van diverse soorten (rund) vlees aan grote spiezen boven een BBQ als kunst verheven. In Zuid-Brazilië, net voor de grens bij Argentinië is deze methode van vleesbereiding ontstaan

OLIVE

Forged

Bij het ontwerpen van de Olive serie was het samenvoegen van sprekende kleuren en materialen het uitgangspunt. De combinatie van het gehamerde lemmet, de strak afgewerkte krop en het natuurlijke olijfhouten heft, maakt dit tot een prachtige serie. Een regelrechte blikvanger. Naast het uiterlijk speelt ergonomie ook een belangrijke.

rol. Het ronde olijfhouten heft ligt erg prettig in de hand en door de plaatsing van een pommel aan het uiteinde van het heft, is het mes goed in balans. Doordat de pommel eveneens is gehamerd, oogt het mes als één geheel. De Olive serie staat voor robuustheid, maar heeft dankzij het olijfhout ook een verfijnde en erg stijlvolle uitstraling.

VG10

Forged

Het ontwerp en design van de VG10 serie van Forged is ontstaan met inspiratie vanuit het messenland bij uitstek; Japan. Dit zie je onder andere terug in de overgang van het lemmet naar het heft. Deze serie is vernoemd naar de staalsoort die is gebruikt. Het Japanse VG10 staal zorgt voor een aangename hardheid van maar liefst 60 Rockwell. De messen zijn in 5 lagen gesmeed,

dit zorgt in subtiele mate voor die typische uitstraling zoals je dit ook bij damastmessen ziet. Door deze technieken zijn scherpheid en snij comfort verzekerd. De messen hebben een bijzonder heft gemaakt van luxueus wortelhout en worden geleverd met een bruin lederen messenschede. De luxe geschenkverpakking maakt het plaatje helemaal compleet.

KATAI

Forged

Bij het ontwerpen van de Katai serie van Forged zijn golfachtige vormen als inspiratiebron gebruikt Dit is terug te zien in de vorm van het lemmet en hoe de vorm vervolgens doorloopt in het heft. Dit resulteert in een bijzonder en opvallend design. Het lemmet is volledig met de hand gesmeed in 5 lagen van Japans VG10 staal. De hamerslag op het lemmet is in de basis hetzelfde als de andere series. Echter heeft het een extra nabewerking

ondergaan met behulp van een zeer fijne hamer. Deze manier van bewerken is echter wel een stuk intensiever, maar resulteert in een verfijnde look met een geheel unieke uitstraling. Het heft is op zijn beurt vervaardigd van prachtig wortelhout. Het hout is als eerste afgevuld met hars, vervolgens geperst en als laatste gemodelleerd. Door dit proces is elk mes uniek in afwerking, afmeting, kleur en houtstructuur.

INTENSE

Forged

Bij de serie Intense van Forged is een mooie combinatie qua uiterlijk toegepast. De opvallende gehamerde look is minimaal aanwezig. Ondanks dat het mes qua look en feel neigt naar een traditioneel keukenmes, heeft het wel die subtiele gesmede accenten die zo kenmerkend zijn voor Forged.

Bij deze serie is de krop dicht afgewerkt en mooi gepolijst. De manier van smeden is exact hetzelfde als bij de andere series, alleen wordt het lemmet aanzienlijk meer gepolijst. Deze bijzondere messen zijn een echte blikvanger, maar dan wel op een iets subtielere manier dan de andere series.

BRUTE

Forged

De serie Brute van Forged is de meest uitgesproken serie, het straalt pure ambacht uit. Wat heb je nodig om een mes te maken? Kijkend naar deze serie is dat eigenlijk alleen een goed stuk goed staal, een flink hoog vuur en een gedreven smid met passie voor het vak. De Brute messen hebben een open krop, wat voor een excentrieke uitstraling zorgt. Het lemmet en het heft worden

na verhitting gehamerd en daarna wordt het heft gevouwen. Na het smeden wordt bij deze messen het lemmet minder ver terug gepolijst dan bij de Intense serie. Hierdoor blijft het smeedwerk zichtbaar en zorgt voor de uitstraling waar het merk Forged voor staat. Door dit proces is dus elk mes uniek in afwerking en afmeting. Opvallen is gegarandeerd met de Brute serie.

LEATHER

Forged

Het beschermen, meenemen en het onderhouden van je messen staat gelijk aan het behouden hiervan. Om hier extra aan bij te kunnen dragen, presenteert Forged nu losse lederen hoezen voor de messen uit de Intense, Brute, Olive en de VG10 serie. Door het stoere uiterlijk van het bruine leer met zijn zwarte accenten, zijn het prachtige eye catchers om mee voor de dag te komen. De lederen hoezen zorgen ervoor dat de messen veilig kunnen worden opgeborgen en dat ze overal mee naar toe te nemen zijn. Denk hierbij aan een workshop, demo of outdoor cooking. Functionaliteit en uitstraling smelten binnen dit product samen!

CHURRASCO

Forged

Churrasco is een andere benaming voor de barbecue en is oorspronkelijk ontstaan in Brazilië. Hier hebben ze het grillen van diverse soorten (rund) vlees aan grote spiezen boven een BBQ als kunst verheven. In Zuid-Brazilië, net voor de grens bij Argentinië is deze methode van vleesbereiding ontstaan. In dit gebied worden de bewoners door de rest van de Brazilianen, gaucho’s genoemd. Dit is een afgeleide van de Argentijnse cowboys uit het Pampa gebied. Voordat er überhaupt BBQ’s waren, werd het

vlees aan de spiezen geprikt en vervolgens in de buurt van een groot vuur in de grond gestoken. Op deze manier lieten de gaucho’s het vlees langzaam garen. Inmiddels is deze wijze van vlees bereiden ook erg populair geworden. De grillrestaurants worden Churrascarias genoemd. Hier brengen de obers (passador) geen keurig opgemaakte bordjes rond, maar met grote spiezen gegrild vlees. Even wenken naar de obers en ze komen grote stukken van het vlees aan je tafel afsnijden.