HORL

SECOND GENERATION SHARPNESS

HORL: innovatieve messenslijpers uit het Zwarte Woud

De HORL-messenslijpers vinden hun oorsprong inhet het Zwarte Woud. Het familiebedrijf van vader en zoon Otmar en Timo Horl. Het idee van Otmar om een rollende messenslijper te maken heeft hij bedacht in de jaren negentig. Samen met zijn zoon Timo, hebben ze door de jaren heen de messenslijper vormgegeven, geoptimaliseerd en gerealiseerd.

an de de selectie van het hout tot en met de eindmontage van de slijper. Horl kiest het beste hout en laat het in speciale ovens drogen tot 7-8% luchtvochtigheid, om maximale kwaliteit te garanderen. Door het gebruikte hout en het handwerk is elk HORL-product uniek. Uiteraard wel geproduceerd met de hoogste precisie en kwaliteit.

HORL 2

De rolslijper

De rolslijper

 Deze messenslijper slijpt in een vaste hoek van 15° of 20° en is daarmee geschikt voor alle type keukenmessen. De messenslijper is een stevige cilinder bestaande uit hout en staal. Het massieve houten gedeelte van de rolslijper beweegt vrij van het stalen gedeelte en de slijpstenen. Je duwt de messenslijper langs het mes. Tijdens het duwen draaien de slijpstenen rond. Het houten gedeelte draait niet mee, waardoor de cilinder gemakkelijk vast is te houden tijdens het slijpen. De slijpstenen op de rolslijper zijn gemakkelijk te verwijderen door de slijpstenen linksom los te draaien.

PREMIUM SCHERPTE VOOR UW MESSEN

Ontdek de HORL® 2 messenslijpers voor nog meer culinair genot.

Horl 2 Cruise

De HORL® 2 CRUISE bevat onze meest moderne ontwikkelingsstatus met een focus op de essentie. Een constante slijphoek, onze duurzame diamantcoating en de prachtige kleur “krijt” maken van de HORL® 2 CRUISE een allround slijptalent in elke keuken. De slijphoek van 20° levert snelle slijpresultaten en een stabiel snijvlak met langdurige scherpte op. Gemaakt voor je favoriete messen.

horl2-nut

Horl 2

De HORL® 2 is de nieuwste technologische maatstaf van de HORL®-familie. Twee slijphoeken en verwisselbare slijpschijven zorgen voor meer flexibiliteit. Door de persconstructie en de ingebouwde kogellagers ontstaat er een geheel nieuw, spelingsvrij rolgevoel. De keramische coating aan de hoonzijde staat garant voor indrukwekkende slijpresultaten.

horl2 pro

Horl 2 PRO

Met de HORL® 2 Pro realiseren Otmar en Timo Horl een heel persoonlijke droom. Met een zeer nauwkeurige interne planetaire tandwieloverbrenging wordt een drievoudige slijpbeweging gegenereerd door een eenvoudige rollende beweging. HORL® 2 Pro slijpt met een drievoudige snelheid. Massieve roestvrijstalen en aluminium componenten zorgen voor een bijzonder edele uitstraling.